Omgeving

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Zin in avontuur? Maak een wereldexpeditie in één dag! Bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen kan het! Een heerlijke dag beleven en een reis maken door de jungle, de savanne of het poolgebied.

Het belevenissenpark WILDLANDS Adventure Zoo Emmen werd voorjaar 2016 geopend, en biedt een geheel nieuwe beleving. Een wandeling door het park kun je zien als een wereldreis. Elke diersoort is ondergebracht in het klimaat waarin het thuis hoort.

Begin de trektocht door de jungle in een oude tempel ruïne waar vele honderden vlinders rondvliegen. Vervolgens kom je terecht in het verhaal van Jim, een vogelaar die met zijn vliegtuig is neergestort. Maak een tocht over de junglerivier langs krokodillen en olifanten. Ontdek de Rimbula River met stroomversnellingen, of steek in een mand de rivier over op een vlot langs zwemmende olifanten.

Voordat je een safari maakt over de savanne kun je een bezoek brengen aan een dorp van de Dogon. Hier vlakbij leeft een groep nijlpaarden. Als hoogtepunt kun je op trucksafari over de savanne langs allemaal dieren zoals kamelen, giraffen en zebra's.

In het poolgebied zit je tijdens de spectaculaire 4D-ride in de Arctic 1, en ga je op expeditie onder het 3-meter dikke ijs. Met dit geweldige onderzoeksvoertuig ontmoet je ijsberen, pinguïns en pelsrobben.

Paasvuur Erm
Bewoners van Erm bouwen vér voor Pasen aan het traditionele paasvuur, waaraan zelfs regels verbonden zijn. Jaarlijks wordt met de omliggende dorpen gestreden naar de mooiste en hoogste paasbult. Het vuur wordt ontstoken op de 2e Paasdag in het schemeren van de avond.

Drentse Fiets 4-daagse
Dit fietsevenement wordt elk jaar gehouden. Vier dagen lang ontdekt u wat Drenthe, de fietsprovincie van Nederland, u allemaal voor moois te bieden heeft zoals: bossen, heidevelden, zandverstuivingen, schaapskuddes, prehistorische hunebedden en prachtige brink- en streekdorpen.

Plopsa Indoor Coevorden
Welkom in het allereerste Plopsapark in Nederland en wel in Dalen!
De kinderen kunnen er hun grootste vrienden ontmoeten, zoals Kabouter Plop, Bumba, Bumbalu en Piet Piraat.
Bumbaspeeltuin, de Piratenbaan, de Woeste Zee en de Klimberg zijn een beperkte benoeming van de attracties van dit park. Daarnaast zijn er dagelijkse shows in het overdekte theater.

Attractiepark Drouwenerzand Drouwen
Het park heeft een ideale formule, inrichting en sfeer voor een heerlijke, gezellige en onbezorgde dag voor het hele gezin. Er is een openlucht- en een overdekt gedeelte. De entreeprijs geldt onbeperkt voor alle attracties en is inclusief eten en drinken.

Veenpark Barger-Compascuum
Thema is leven, wonen en werken in het veen: 2 kinderen van het veen nemen u mee naar hun leven van toen, van midden jaren twintig tot in de zestiger jaren. Het wandelvriendelijke park voorziet ook in tochtjes per veen- en dorpstrein en per turfschip.

Beeldentuin Gees
Dehullu Galerie en Beeldentuin ligt als een waar paradijs in het weids en verstilde landschap van Gees. Op dit terrein van 7 hectare liggen tuinen met een zeer gevarieerde beplanting waarvan alle soorten zijn voorzien van naam. Naast het educatieve gedeelte is er veel ruimte voor ontspannen in de stilte van de ruim opgezette beeldentuin. In de galerie en het paviljoen stellen (weer andere) kunstenaars hun werken ten toon.

Boomkroonpad Gieten
Hier kunt u de natuur van een geheel andere kant bekijken nl. via een tocht door de toppen van de bomen. Op de Bosweide en in het Lorkenspeelbos is alle ruimte voor kinderen zoals hutten bouwen en broodjes bakken. De Bospaardentram voert u langs de mooiste plekjes van deze boswachterij.

Openlucht Museum Ellert en Brammert Schoonoord
In dit wandelvriendelijke park maakt u kennis met de legende van de 2 reuzen/rovers Ellert en Brammert. De sfeer kunt u echt voelen in hun hol op het terrein. Daarnaast worden wonen en leven in vroegere tijden uitgebeeld in verschillende woonvormen zoals een plaggenhut, Saksische boerderij, tolhuis, schooltje en een herberg.

Van Gogh Huis Nieuw-Amsterdam
Dit is het enige, voor publiek toegankelijke huis in Nederland waar Vincent van Gogh gewoond en gewerkt heeft. Het is het centraal informatiepunt over de Drentse periode van hem en biedt de mogelijkheid om u beeldend te verplaatsen in de leefwereld van deze schilder in het najaar van 1883.

Hunebed Centrum Borger
Met 16 hunebedden in de directe omgeving is Borger de hunebedhoofdstad van Nederland. Het dagelijkse leven van deze voorouders uit Drenthe wordt in het centrum uitvoerig verhaald. Zowel educatief als ontspannend is het centrum zeer geschikt voor een dagje uit.

Gevangenismuseum Veenhuizen
Hier ontdekt u welke straffen in de verschillende perioden in zwang waren en hoe een strafinrichting, zoals de "Rode Pannen", er vroeger uitzag. Op bepaalde tijden in het jaar kunt u zelfs een rondrit maken door het gevangenisdorp in een echte oude boevenbus.

Vesting Bourtange
Dichtbij de Duitse grens, in het Gronings landschap ligt de oude vesting Bourtange. Middels musea, exposities en filmvoorstellingen wordt verteld over de geschiedenis van dit zo belangrijke strategische punt in de Nederlandse geschiedenis. Het pitoreske dorp met haar gezellige centrum, nodigt tevens uit tot ongedwongen relaxen.

Kasteel Bentheim
In Bad Bentheim (Nedersaksen, Duitsland) ligt dit middeleeuwse kasteel dat imposant uittorend boven de stad. Het is gebouwd van Bentheimer zandsteen en staat boven op een rots met leuke wandelpaden. Het kasteel wordt nog steeds bewoond.

Daarnaast liggen in de omgeving van het Ermerzand de volgende routes

Wandelroutes:
* Knapzakroute Erm
* Pieterpad
* Drenthepad
* Coevorder Vestingroute
* Nordic Walkingroute

Fietsroutes:
* Ellertsveldroute (60 km)
* Klenckeroute (46 km)
* Emmelkamproute (43 km)
* Bruingoudroute (43 km)
* Mountainbike route Sleen (32 km)

Opstapplaatsen in nabije omgeving van:
* Drentse Fiets 4-Daagse
* Fietsen ohne Grenze
* Gouden Pijl

Wij schieten mogelijk tekort in alle benoemingen en verwijzen u daarom graag naar
- Tourist info Coevorden, Kerkstraat 1, www.magischdrenthe.nl
- Tourist info Emmen, Hoofdstraat 22, www.touristemmen.nl
- Erm www.erm.nu
- Sleen www.sleen.nu