Welkom

Ermerzand is een grondgebied dat werd afgegraven in 1973. Het zand, zo'n 290.000 m3, is gebruikt voor de aanleg van de N34, de provinciale weg langs Erm. Het recreatiegebied is nu uitgegroeid tot een volwassen bosrijk gebied waarin de natuur centraal staat, wat zo kenmerkend is voor geheel Drenthe.

Ermerzand ligt in het Zuid-Oost Drentse plaatsje Erm en behoort tot de gemeente Coevorden. Het is gelegen aan de rand van de 'Hondsrug', tussen Emmen en Coevorden, in een bosrijke omgeving aan een recreatiemeer van 27ha, met een eigen zandstrand. Er zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet in de naaste omgeving, zowel door de bossen, over de vlaktes, als in de omringende dorpen van het Ermerzand.

In Erm is een bushalte, ongeveer 1 kilometer lopen vanaf Ermerzand. Daar vandaan vertrekt een bus naar Emmen en Assen v.v. Vanuit Emmen zijn er busverbindingen met nagenoeg alle plaatsen in de omgeving, ook naar de stad Meppen in Duitsland.

Zowel in Emmen als in Nieuw Amsterdam is een NS-treinstation. Van hieruit is er een rechtstreekse halfuurs stop- en sneltreinverbinding met Zwolle en de aanliggende plaatsen zoals bv. Coevorden, Dalen, Ommen. Zwolle is de centrale overstapplaats naar andere bestemmingen in Nederland, Emmen is een eindstation.

Het Bungalow- en Recreatiepark Ermerzand is aangelegd in 1975 en is kleinschalig en sfeervol met vaste bewoning en (recreatieve-) verhuur. De 195 bungalows zijn particulier eigendom en een deel van de eigenaren verhuurd hun bungalow voor een kort of langer verblijf. Hiervoor kunt u terecht bij de bekende websites voor verhuur van bungalows.

Bij de receptie van Bungalow- en Recreatiepark Ermerzand kunt u terecht voor:

  • Was- en droogmunten (t.b.v. wasserette).
  • Voor al uw andere vragen doen wij ons uiterste best.